lørdag 15. desember 2012

Dekorerte julehus

Et  aldri så lite alternativ til pepperkakehus. Mens  ungene var små lagde vi det ene skakke pepperkakehuset etter det andre. Ingen ble de helt store arkitektoniske  underverkene. Snarere tvert om. Skakke og skjeve  med svartbrent sukkerlim. Ikke  noen større høydare  på smaken og litt uti Januar ble de spist selv  om smaken på nonstop og seigmenn hadde blitt bob bob og mere til. Ungene  har vokst opp og  blitt staselige tenåringer  og  mor i huset så seg snitt til å gjøre en ny vri i år. Noe som varer.

Jeg har dekorert disse to husene  her som selvsagt er  å finne  i butikken. De er laget av  paper mache  og har veldig god kvalitet. Lite hus  og stor hus.

Først malte  jeg alle kantene  med  hvit akrylmaling så skar jeg til striper av gammelt bokpapir som jeg  limte  loddrett på husene. Deretter smurte  jeg  på modeling  paste nederst for  å illustrere snø samt  litt  på taket.
deretter  limte jeg på grovt fingersalt på takene for illustrere snø. Disse var fra Jozo og hadde veldig fine krystaller som passet godt til dette. Jeg brukte deretter  micaflak og glitter fra butikken til å blinge opp hustakene enda  litt  mere. Jeg brukte  limpistolen til å lage løkker for  å illudere snøtapper. Disse smurte jeg  litt akrylmaling på for  å få de  hvite deretter  la jeg  på stickles  i silver. Jeg synes de ble knallfine. Jeg skal hull bak husene slik at jeg  kunne stikke  inn lys fra en lysslynge og skape enda  litt  mere  magi. Disse har  nå lyst  opp adventstiden her og det er en fryd å se  på.  Hva  pepperkakehusene  angår så har  nok mor  i huset fått beskjed  om at hun nok må bite  i det sure eplet og  lage det til jul i år også. Dog de skal få bo på tenåringenes rom så de kan spise  opp nonstop og seigmenn før de  har gått ut  på dato.

Mine hus dog, de går aldri ut på dato. neste  år kan jeg ta de frem igjen og glede  meg  over det vakre  magiske vinterlandskapet igjen.

Line Cathrin

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar